Atunci când nu utilizati laptop-ul pentru perioade lungi de timp, ar trebui sa scoateti bateria din laptop.

Nu este recomandat sa tineti bateria în laptop pentru perioade lungi de timp daca acesta nu este folosit (in timp ea se va descarca treptat). Daca bateria este complet descarcata laptop-ul nu o v-a mai recunoaste si "adio" baterie. NU încarcati complet bateria înainte de pastrare. Aceasta ar trebui sa fie incarcata cam 40-50% din capacitatea sa. În timpul depozitarii verificati bateria la fiecare 3-4 saptamâni pentru a preveni scurgerea.

Ce ar trebui sa faci în cazul în care bateria se incalzeste foarte mult:

Este normal ca acumulatorul sa se incalzeasca în timpul utilizarii. În cazul în care temperatura devine prea mare, scoate-ti bateria pana se raceste. Daca problema persista dupa ce este introdusa înapoi în laptop bateria ar putea fi defecta si trebuie inlocuita.

Pot stoca bateria în frigider?

Da, dar bateria trebuie sa fie protejata de umiditate, altfel v-a aparea coroziune interna. Aceasta trebuie sa fie pastrata într-un recipient etans. Aceasta metoda de depozitare este potrivita doar atunci când bateria trebuie sa fie pastrata pentru perioade lungi de timp fara utilizare. Temperatura scazuta încetineste rata de descarcare. Odata scoasa din frigider, bateria trebuie lasata sa se încalzeasca pâna la temperatura camerei înainte de utilizare. Depozitarea bateriei de laptop în congelator nu este recomandata.

Care este diferenta dintre o baterie originala si una compatibila ?

Bateriile originale sunt fabricate de companii precum Acer, Sony, Hp, etc si are obligatoriu numele firmei producatoare scris pe ea ,una originala mai are scris si OEM (Original Equipment Manufacturer). Bateriile neoriginale nu au niciodata trecut pe ele numele de Acer, Sony, HP etc