Cea mai fragila componenta a unui laptop este display-ul
Iata cateva tipuri de defecte legate de display:

1. PIXELI MORTI: pixelii morti pe un ecran LCD (ecran cu cristale lichide) sunt acei pixeli care raman neluminati(care nu reusesc sa reproduca corect nivelul de lumina) sau negri atunci cand sunt activati si ar trebui sa reproduca o anumita culoare. Fiecare pixel de pe un ecran LCD este la randul lui format din 3 subpixeli separate: rosu, verde si albastru. Combinandu-se, acestia redau toate culorile ce se vad pe ecran. Un pixel mort apare atunci cand tranzistorul activeaza o cantitate de lumina care trece prin cei trei subpixeli defecti, generand astfel un pixel negru permanent

2. ECRAN INTUNECAT: intre cea mai luminoasa nuanta de alb si cea mai intunecata nuanta de negru de pe ecran exista un raport. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat mai intunecata va fi nuanta de negru de pe ecran.

3.ECRAN SPART: display-ul laptopului este una dintre cele mai vulnerabile parti ale sale si cel mai usor de spart. Se poate sparge usor daca este scapat pe jos sau lovit; cand fibrele subtiri de plastic ale ecranului se rup, cristalul lichid incepe sa se scurga prin ecran.

4.DUNGI PE ECRAN: mi-au aparut dungi paralele pe display-ul laptopului .

5.ECRAN NEGRU: display-ul laptop nu afiseaza nicio imagine, iar cauza nu este o defectiune a unei alte componente a laptopului.

6.LUMINA PALPAITOARE/INTERMITENTA: O trecere vizibila intre ciclurile afisate pe displayul video, adica viteza de refresh a monitorului. Daca viteza de refresh este prea mica, ecranul pare ca palpaie (persistenta fosforilor ecranului). Fosforii de joasa persistenta se sting mai rapid decat cei de inalta persistenta si astfel ecranul pare ca palpaie.