Cateva sfaturi legate de folosirea corecta a laptop-urilor (ca sa nu platiti bani grei la service)   .

1. În caz de probleme, nu încercati sa demontati si sa reparati laptop-ul. Numai o persoana specializata poate face acest lucru altfel riscati sa provocati pagube mai mari laptop-ului dv.

2. Aveti grija la baterie sa nu fie defecta sau deteriorata (poate produce incendii)

3. Potrivit unui studiu , cele mai frecvente defecte apar la hard disk si display. Defectarea  hard disk-ului rezulta din impactul cu o suprafata dura . Defectarea ecranului este de obicei cauzata de expunerea la lumina puternica a soarelui, si impactul cu o suprafata dura sau un corp dur.

4. Feriti pe cat posibil laptop-ul de caderi de tensiune. Asigurati-va ca aveti copii de rezerva a datelor (poze, filme pesonale, documente importante, etc) ca s-ar putea sa ramaneti fara ele la fluctuatii de curent.

5. Mare atentie la cablurile conectate la laptop.

6. Tineti laptop-ul ferit de lichide, exista in comert folii de protectie a tastaturii care il fereste de lichidele rasturnate din greseala pe laptop. Daca totusi a curs lichide pe el scoateri imediat bateria si incarcatorul pana la uscarea lui completa .

7. Vibratiile sunt un alt dusman al laptop-ului. A nu se expune laptop-ul la zgomote puternice, cum ar fi difuzoarele, utilaje, etc

8. Minimizeaza expunerea la aeroport la scanari.

9. Pastrati laptop-ul curat si fara praf. Doar întretinerea simpla cu o cârpa fara scame în fiecare saptamâna vor fi suficiente.
 
10. Fiti atenti cand scoateti usa dvd-rw pentru a introduce sau scoate un disc. Nu atingeti lentilele DVD-ului.

11. In cazul transportului ar fi bine sa fie transportat in geanta speciala de laptop care amortizeaza socurile altfel riscari sa produceti defecte la hard disk, display sau alte componente (poate ati auzit expresia "nu stiu de ce nu mai merge ca acum 2 ore mergea pana sa plec cu el de acasa")

12. Nu asezati obiecte grele pe laptop-ul dvs.

13. Atunci când ridicati laptop-ul de jos ,iar acesta e pornit tineti-l de partea de jos (zona tastaturii).

14. Fiti atenti cand scoateti usa dvd-rw pentru a introduce sau scoate un disc. Nu atingeti lentilele DVD-ului.

15. Pastrati laptop-ul departat de câmpuri magnetice puternice, lichide si caldura intensa, de frig sau schimbari bruste de temperatura.

16. Pastrati laptop-ul dvs. ferit de lumina directa a soarelui, si întotdeauna asigurati-va ca acesta este pus pe suprafete plane stabile, astfel incat sa nu se rastoarne.